Er was een tijd dat man zijn eenvoudig was. Je kon er gewoon op uit trekken en jagen en verzamelen, en dat was het zo’n beetje. Maar in de 21e eeuw liggen de zaken een stuk ingewikkelder. Er zijn nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor mannen om aan te grijpen, en als je in de wereld van vandaag succesvol wilt zijn, moet je weten hoe je daar je weg in kunt vinden.

Dit doet de man van de 21e eeuw.

1. Lees meer boeken

Lang voorbij zijn de dagen dat een mens succesvol kon zijn zonder enige scholing te krijgen. In feite zijn de meest succesvolle mensen in de 21e eeuw diegenen die een kwaliteitsopleiding hebben gekregen. Als je in de wereld van vandaag succes wilt hebben, dan zou het je goed doen om boeken lezen. Nu denk je misschien dat al die tijd die in een boek vastzit gewoon verspilde tijd is, maar de waarheid is dat boeken lezen een van de meest effectieve manieren is om je kennis en vaardigheden te verbeteren en tegelijk plezier te maken. Zeker, TV programma’s zijn geweldig, maar ze verbleken in vergelijking met goede oude boeken. Als je iets nieuws wilt leren of belangrijke vaardigheden wilt bijspijkeren, zorg dan dat je vandaag nog een boek oppakt!

2. Maak nieuwe vrienden met verschillende achtergronden

In deze tijd, waarin culturele uitwisselingen gebruikelijker zijn dan ooit tevoren, zou het mannen goed doen als ze vrienden maakten buiten hun gebruikelijke gezelschappen. Hoe meer soorten mensen je kent, hoe meer kansen op succes er zullen zijn voor je. De wereld is immers klein, en je weet nooit wie van je vrienden je kan voorstellen aan iemand die een wezenlijk deel van je succesverhaal zal worden. De sleutel hier is om nieuwe mensen te ontmoeten, interessante gesprekken te beginnen en relaties met hen op te bouwen. Doe dat vandaag nog!

3. Ga vaker op reis

Lang voorbij zijn de dagen dat mannen hun hele leven thuis zouden blijven. Een man moet de wereld zien om andere culturen te leren kennen en zijn horizon te verbreden, en niet te vergeten zijn carrière vooruit te helpen door te netwerken met internationale spelers op de arbeidsmarkt of zelfs zakelijke mogelijkheden in het buitenland aan te boren. Laat je niet tegenhouden door angst om de wereld te zien; maak het een van je doelen voor dit jaar – boek voor jezelf een vlucht naar ergens nieuws. Je hoeft niet ver te gaan – kies gewoon een goedkope vlucht en breng een geweldige week door met het verkennen van de stad!

4. Kijk minder TV

Hoezeer we allemaal ook van onze favoriete tv-programma’s houden, het wordt tijd dat wij mannen leren dat te veel tv-kijken helemaal niet goed voor ons is. Niet alleen verspil je je tijd als je ondermaats amusement volgt, maar de kans is groot dat je om de 20 minuten of zo gebombardeerd wordt met reclame, die je uitgavengewoonten negatief beïnvloedt. Het beste is? Stop vandaag nog met televisiekijken .

5. Kom in vorm

Als er één ding is dat in de loop der jaren niet veranderd is, dan is het dat mensen er goed uit willen zien. Dus waarom zou je je uiterlijk niet verbeteren en je lekker in je vel voelen door te sporten? Als je niet te veel tijd in de sportschool wilt doorbrengen, concentreer je dan in plaats daarvan op elke dag wat sprinten of joggen. Als je uit vorm bent, is het nooit te laat om te beginnen je spieren op te bouwen en er als een man uit te zien!

6. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit

In onze consumptiemaatschappij is het gemakkelijk te vergeten dat de meeste dingen geen overdaad waard zijn. Of het nu gaat om kleding, meubels, voedsel…noem maar op; meer is niet altijd beter! Probeer dus twee keer na te denken voor je iets koopt – heb je dit ding echt nodig? Maak je geen zorgen als het antwoord “nee” blijkt te zijn – de kans is groot dat er ergens verderop een andere gelegenheid is .

7. Lees elke dag het nieuws

In deze tijd is er veel gaande in de wereld, en de actualiteit bijhouden is noodzakelijk als je een man van de 21e eeuw wilt zijn. Zorg ervoor dat je kranten leest of online gaat om op de hoogte te blijven van alles wat er in je land en daarbuiten gebeurt! Hoe beter je geïnformeerd bent, hoe betere beslissingen je in je leven zult nemen. En onthoud – niet alles wat in de politiek of het bedrijfsleven gebeurt is slecht, dus laat je mening niet kleuren door wat je op TV ziet.

8. Doe liefdadigheidswerk

Wij mannen kunnen soms te veel op onze eigen problemen gericht zijn en het grotere geheel vergeten. Het is belangrijk voor ons om met beide benen in de realiteit te blijven staan, dus doe vandaag iets aardigs voor anderen! Doe vrijwilligerswerk, doneer bloed of geef zelfs gewoon geld – er zijn veel manieren waarop je mensen die het nodig hebben kunt helpen zonder veel geld uit te geven. Zolang wat je doet oprecht is, zal er altijd wel iemand zijn die bereid is je inspanningen te waarderen.

9. Wees eerlijk tegenover jezelf

Als er één ding is dat in de 21e eeuw gemeengoed is geworden, dan is het wel dat mensen liegen. Of het nu een poging is om problemen te vermijden of anderen voor te zijn, oneerlijkheid heeft zich in bepaalde gevallen ontwikkeld tot een eigen manier van leven. Maar als je een echte man wilt zijn, is het belangrijk dat je eerlijk bent tegen jezelf, je familie, je vrienden en iedereen om je heen – want dit is een van de beste eigenschappen die mannen groot maken.

10. Druk je uit door woorden en daden

Een van de belangrijkste dingen die de mens van de dieren onderscheidt is zijn vermogen om met anderen te communiceren. Als je een echte man wilt zijn, moet je je voortdurend uiten, of dat nu door woorden of daden is. Dus als er de volgende keer iets gebeurt, zwijg dan niet alleen maar! Laat je emoties niet van binnen etteren tot ze ontploffen! Spreek je uit, zodat je je gevoelens niet opkropt!

11. Toon waardering voor alles in het leven

Ook al zijn er sommige dingen die we niet in de hand hebben, laten we toch nooit vergeten hoe gelukkig we zijn dat we in zo’n geweldige wereld leven! Het klinkt misschien cliché, maar even de tijd nemen elk klein ding in het leven waarderen is niet alleen goed voor je algehele welzijn, maar maakt je ook een beter mens. Dus de volgende keer dat je van een zonnige dag mag genieten of gewoon “hallo” tegen iemand zegt, vergeet dan niet je dankbaar te voelen! Ook al zijn er sommige dingen die niet in woorden uit te drukken zijn , als je je inspant en je best doet, zal het zeker doorkomen.

Dat is wat een man van de 21e eeuw zijn betekent – je familie, vrienden, werk en al het andere dat echt uitmaakt wie je bent koesteren!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen