Het pak is een hoofdbestanddeel van de formele kleding voor mannen. Maar het pak kan je doen lijken op een stijve, ouderwetse zakenman, of het kan je helpen een imago uit te stralen dat meer bij je leeftijd en persoonlijkheid past. De sleutel zit in hoe goed je het pak draagt. Hier zijn een aantal manieren om er als man beter uit te zien in een pak.

Draag donkere kleuren

Donkere pakken brengen ernst en autoriteit over; lichte pakken zeggen ga je gang met mijn zegen. Mannen die willen dat mensen hen serieus nemen kunnen beter donkere kleuren dragen.

Kleed het jasje aan

Veel mannen denken dat het enige wat ze hoeven te doen is hun beste overhemd en broek aantrekken, en een paar schoenen aan te gooien, en ze zijn overal klaar voor. Maar je kunt een stapje verder gaan door accessoires toe te voegen die je pak een randje geven.

Koop een betere stropdas

Mannen die er niet uit willen zien zoals iedereen, doen er goed aan iets anders aan te trekken, zoals vlinderdassen, ascots of stropdassen met opvallende prints en patronen. Intussen kan de man die bij de zakenmannen wil passen meer conservatieve stropdassen dragen.

Draag manchetknopen

Deze houden de mouw van het overhemd strak om de pols zonder dat er ook maar iets van de stof te zien is. Ze zijn subtiel maar toch gekleed, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die op creatief gebied werken maar zich toch conservatief moeten kleden.

Maak het stijlvol

Terwijl mannen de voorkeur geven aan donkere kleuren omdat ze autoriteit uitstralen, geven vrouwen de voorkeur aan lichte kleuren om hun frisheid en jeugdigheid. Dit betekent niet dat je voor een pastelkleurig pak moet kiezen. Een grijze of beige krijtstreep is een klassieker die de meeste mensen aantrekkelijk zullen vinden.

Ken je lichaamstype

Het is gemakkelijk iets te vinden dat past als je weet wat het beste bij je lichaamstype past. Als je lang, mager en gespierd bent, zal het dragen van een pak met dubbele overslag en twee lijnen met plooien je figuur wat voller maken zodat het er meer evenredig uitziet. Ben je kort en gezet, dan geeft het kiezen van een driedelig pak in donkere kleuren de illusie van lengte.

Zorg voor een goede hygiëne

Door kleding te dragen die goed past bij een man die zijn hygiëne goed onderhoudt, ziet hij er beter uit dan hij in kleren die niet voor hem op maat gemaakt zijn. Een goede hygiëne is een must in elke situatie, maar zeker als je zoiets moois draagt als een pak.

Goede verzorging

Verzorging is belangrijk als je een pak draagt. Zorg ervoor dat je haar netjes gekamd en gestyled is, scheer je nauwkeurig, gebruik aftershave om niet vies te ruiken, en poets zelfs je schoenen voor je de deur uitloopt.

Het is belangrijk dat een man zich zelfverzekerd voelt in zijn pak. Het laat zien dat hij geeft om de manier waarop hij zich presenteert en het kan invloed hebben op hoe anderen hem ook zien. Er zijn veel manieren waarop je er als man beter uit kunt zien in een pak, maar ze beginnen allemaal met uitzoeken wat bij je lichaamstype past, begrijpen welke kleuren het beste bij je huidskleur werken en weten wanneer minder meer is (minder accessoires). Je moet ook zorgen voor een goede hygiëne door kleren te dragen die goed passen, jezelf regelmatig te verzorgen en aandacht te besteden aan persoonlijke details zoals schoenen of manchetknopen.

Denk aan deze tips de volgende keer dat je je klaarmaakt voor speciale gelegenheden!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen