n de laatste tien jaar is de verkoop van elektrische voertuigen (EV) exponentieel gegroeid. In feite wordt verwacht dat de verkoop van EV’s alleen al in het volgende jaar met maar liefst 71% zal stijgen. Maar waarom is dat zo? Er zijn veel redenen waarom dit zo is – we verkennen er hieronder een aantal. Blijf lezen!

Elektrisch rijden is milieuvriendelijker

Wellicht een inkoppertje, maar elektrische auto’s produceren dus geen uitstoot, wat natuurlijk weer geweldig is voor het milieu. Niet alleen helpen elektrische auto’s zo de luchtvervuiling te verminderen, maar ze helpen ook de geluidsoverlast te verminderen.

Elektrische voertuigen zijn goedkoper

Zeker met de huidige prijzen aan de pomp zijn elektrische auto’s goedkoper in gebruik en onderhoud dan traditionele auto’s die op benzine, diesel of gas rijden. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom elektrisch rijden steeds populairder wordt. Auto’s die op de gangbare fossiele brandstoffen rijden moeten regelmatig afgesteld en olie ververst worden, terwijl elektrische auto’s alleen af en toe opgeladen hoeven te worden. Elektrische auto’s hebben ook geen emissietests nodig, die kostbaar kunnen zijn. Ook betaal je met een elektrisch voertuig ook vele malen minder wegenbelasting en voor de zakelijke rijders is er nog redelijk vaak een gunstige bijtelling van kracht.

Elektrische voertuigen rijden soepeler en stiller

Elektrische auto’s rijden soepeler en stiller dan traditionele auto’s met benzinemotor. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom elektrisch rijden steeds populairder wordt. Auto’s die op benzine- of dieselmotoren rijden produceren veel lawaai en trillingen, wat onaangenaam kan zijn voor bestuurders en passagiers. Elektrische auto’s rijden veel soepeler en stiller, waardoor je feitelijk soms geen besef hebt dat je rijdt. Dit geeft voor iedereen die elektrisch rijdt zeer een aangename en comfortabele ervaring .

Elektrische voertuigen zijn ruimer

Elektrische voertuigen zijn ruimer dan traditionele auto’s met gasmotor. De motoren in auto’s die op benzine- of dieselmotoren rijden nemen veel ruimte in, terwijl elektrische auto’s meer binnenruimte hebben. Dit komt ook omdat elektrische auto’s geen omvangrijke en zware onderdelen zoals brandstoftanks en uitlaatsystemen nodig hebben. Elektrische auto’s hebben ook een kleinere voetafdruk dan traditionele auto’s met een gasmotor, waardoor ze gemakkelijker in krappe ruimtes te parkeren zijn.

Elektrische voertuigen worden met de dag stijlvoller en geavanceerder

Nu elektrische voertuigen steeds populairder worden, besteden de fabrikanten meer tijd en geld aan onderzoek en ontwikkeling om ze nog beter te maken. De auto’s worden stijlvoller en geavanceerder, en ook gebruiksvriendelijker. De accu’s worden kleiner en efficiënter met een grotere actieradius, en het interieur wordt hierdoor ruimer en comfortabeler. Bovendien beginnen elektrische auto-bedrijven luxe modellen aan te bieden die van alle toeters en bellen voorzien zijn.

Elektrische voertuigen zijn echt de toekomst van het vervoer en ze worden elke dag populairder. Met de komst van nieuwe technologieën zoals meer en betere (snellere) oplaadstations voor elektrische voertuigen en het verwisselen van batterijen die een steeds grotere radius hebben, worden elektrische auto’s gemakkelijker en praktischer in het gebruik en handiger voor bestuurders.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog elektrisch te rijden!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen