Honden zijn voor veel mensen een deel van het gezin, en net als bij mensen is het belangrijk te weten welke voedingsmiddelen giftig voor ze kunnen zijn. Sommige menselijke voedingsmiddelen die voor ons veilig kunnen zijn, kunnen voor honden dodelijk zijn. Het is belangrijk om deze voedingsmiddelen te leren kennen en ze buiten het bereik van je huisdier te houden.

In dit artikel bespreken we vijf veel voorkomende menselijke voedingsmiddelen die giftig kunnen zijn voor honden.

1. Chocolade

Chocolade bevat een verbinding die theobromine heet, en die giftig is voor honden en ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Honden die chocolade eten kunnen last krijgen van braken, diarree, hijgen, overmatige dorst, en zelfs toevallen. Het is belangrijk chocolade uit de buurt van je huisdier te houden en de tekenen van chocoladevergiftiging te kennen, zodat je je hond zo snel mogelijk de hulp kunt bieden die hij nodig heeft.

2. Druiven en rozijnen

Druiven en rozijnen zijn een andere veel voorkomende giftige stof voor honden. Deze vruchten bevatten een verbinding die glycoside heet, en die bij honden leverbeschadiging kan veroorzaken. Symptomen van druiven- of rozijnvergiftiging zijn braken, diarree, verminderde eetlust, lusteloosheid, en buikpijn.

3. Uien en knoflook

Uien en knoflook zijn giftig voor honden en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder schade aan hun rode bloedcellen. Honden die deze voedingsmiddelen eten kunnen last krijgen van braken, diarree, verminderde eetlust, lusteloosheid, en buikpijn. Het is belangrijk om uien en knoflook uit de buurt van je huisdier te houden en de tekenen van uien- of knoflookvergiftiging te kennen, zodat je je hond zo snel mogelijk de hulp kunt bieden die hij nodig heeft.

4. Babyvoeding

Veel babyvoeding bevat uienpoeder, dat giftig is voor honden. Dit betekent dat als je je hond babyvoeding geeft, je de ingrediƫntenlijst moet controleren om er zeker van te zijn dat er geen uien in zitten. Uien en knoflook bevatten verbindingen die sulfoxiden en disulfiden heten, en die giftig zijn voor honden en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

5. Macadamianoten

Macadamianoten zijn een gevaar voor honden, want ze bevatten een verbinding genaamd methyleen cyclopropylglycine (MCPG), die giftig is. Slechts een kleine hoeveelheid van deze noten kan bij honden ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om deze noten buiten het bereik van je huisdier te houden.

Je weet nu dus welke voedingsmiddelen je beter niet aan je hond kunt geven om ze veilig en gezond te houden. Houd deze informatie zeker in gedachten als je de volgende keer boodschappen doet!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen